top of page

FAQ
frequently asked questions

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Uiteraard nodig ik u graag uit voor een gratis consult & proefbehandeling.

Natuurlijke schoonheid

Wat kan ik verwachten tijdens
een gratis consult?

Bij elke nieuwe cliënt start ik met een gratis consult. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat mijn cliënt alle nodige informatie weet. Daarnaast is het erg belangrijk dat mijn cliënt zich op zijn of haar gemak voelt. 

 1. Ik stel me voor en vraag naar de achtergrond van mijn cliënt. Is dit de eerste keer dat mijn cliënt een laserbehandeling start?

 2. Dan begin ik met mijn presentatie. Ik vertel over de Soprano ICE Laser, wat het verschil is tussen IPL en laser ontharen, beantwoord ik de veel gestelde vragen en vertel ik uitgebreid over de haargroei cycles. De haargroei cycles is een belangrijk onderdeel van laser ontharen. De haargroei cycles is de reden dat iemand meerdere behandelingen nodig heeft en dat je niet exact weet hoeveel behandelingen iemand nodig heeft.  

 3. Het is erg belangrijk de voor en nazorg te bespreken. Dit heeft te maken met de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen.

 4. Daarna bespreek ik of mijn cliënt medisch gezien mag starten met een laserbehandeling. Hiervoor moet mijn cliënt een vragenlijst invullen en de algemenen voorwaarden en privacy verklaring tekenen. Deze formulieren kan je onderaan de website terug lezen. 

 5. Als laatst bespreek ik de prijzen. Welke behandelingen zou mijn cliënt graag willen en wat zijn de prijzen die bij deze behandelingen horen.

 6. Als laatste eindig ik met een stukje proefbehandeling. Dan behandel ik bijvoorbeeld een stukje van de rug, oksel of been. Dan kan mijn cliënt ervaren hoe het voelt en daarna beslissen of hij of zij wilt starten met een behandeling bij Brown Laser Clinic. 

Hoelang duurt een 
behandeling?

De behandelduur is afhankelijk van het behandelgebied. Oksels duurt ongeveer van binnen loop tot naar buiten, ongeveer 15 min en gehele benen een uur. Hou bij een consult afspraak rekening met een uur. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit verschilt bij iedereen, dit heeft met verschillende factoren te maken, haarkleur, huidtype, hormonale veranderingen, gender en haargroeicycles. Ik heb pakketten aan van 6 behandelingen, omdat dit het minimale aantal behandelingen is dat nodig is. Maar dit aantal is slechts een indicatie, er is geen standaard aantal behandelingen, want ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders.

Hoeveel tijd zit er tussen 
de behandelingen?

De tijdsduur tussen de behandelingen is:


voor het gezicht 4 tot 6 weken
voor het lichaam 6 tot 8 weken

Mocht u voor beide gebieden behandeld worden, dan plannen we de behandeling tegelijker tijd in. Dus gemiddeld 6 weken. 

Doet een behandeling pijn?

Veel mensen denken bij permanent ontharen aan een pijnlijke behandeling. Dit is tegenwoordig niet meer het geval dankzij de juiste en nieuwe apparatuur. Ik gebruik de Soprano ICE laser, de naam zegt het eigenlijk al, het handstuk is continu gekoeld waardoor de behandeling minder pijnlijk is. De SHR techniek is de unieke techniek van de Soprano ICE. Met deze techniek wordt de huid langzaam opgewarmd, je voelt enkel warmte en op het laatst kleine prikjes. Het is niet gevoelloos, maar echt pijn doet het niet. Al zal dit voor iedereen anders zijn. 

Wat kan ik verwachten tijdens een behandeling?

 1. Ik check altijd met mijn cliënt of de zij of haar aan de voorzorg regels heeft gehouden. Is dat zo, dan kan er beginnen worden met de behandeling.

 2. Om te beginnen controleer ik het gebied dat je wilt laten behandelen. Ik kijkt of er huidbeschadigingen, tatoeages, moedervlekken, pigmentaties en/of te lange haren aanwezig zijn.

 3. Vervolgens worden er vakje afgetekend waarbinnen gelaserd gaat worden. Op dit gebied wordt de lasergel aangebracht die verkoelend werkt en een betere geleiding geeft aan de beweging over de huid. 

 4. Dan is het erg behandelijk dat er een laserbril wordt gedragen door de cliënt maar ook door mij. Veiligheid staat altijd voorop. 

 5. Ieder vak wordt door de motion-methode (bewegende methode/SHR techniek)  gelaserd tot de huidtemperatuur in het vak geleidelijk is opgebouwd tot ca. 45 graden.

 6. Na de behandeling wordt de gel verwijderd en zo herhaal ik dat met elk vakje. 

Wat is de voor- en nazorg van een behandeling?

 1. Binnen 24 uur voor uw behandeling het gebied scheren. Let op, er mag niet geschoren, geharst of geëpileerd worden. 

 2. 10 dagen voor en 10 dagen na de behandeling niet in de zon, onder de zonnebank en/of zelf bruinende producten gebruiken.

 3. 10  dagen voor de behandeling het behandelgebied niet scrubben en/of een peeling gebruiken. 

 4. Vlak voor de behandeling geen deodorant, bodylotion, SPF of andere producten gebruiken of het behandel gebied. Vlak na de behandeling mag je deze producten wel gebruiken. 

Wanneer mag er niet behandeld worden?

Tijdens het consult neem ik precies met je door in welke gevallen u niet mag laseren. Toch is het wel handig om dit van te voren alvast goed door te nemen. Dit voorkomt teleurstellingen. Hieronder staan de meest voorkomende/belangrijke situaties. Geef ten allen tijden door aan de laserspecialiste of u medicijnen gebruikt of andere bijzonderheden zijn. 

 • Als u hormonale medicijnen gebruikt.

 • Als u medicijnen gebruikt die foto-sensitief zijn.

 • Als u homeopathische middelen gebruikt.

 • Als u kanker of tumoren heeft.

 • Als u eczeem of psoriasis heeft in het behandelgebied. 

 • Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, hier onder meer over.

 • Wij kunnen niet over tatoeages heen laseren, wij plakken deze af zo wel mogelijk.

 • Er kan niet effectief behandeld worden als u onder de 16 jaar oud bent. 

 • Er mag niet behandeld worden over een prothese zoals borstprothese of over andere lichaamsvreemde zaken zoals metalenpinnen. 

bottom of page