top of page

Definitief verlost van die haartjes? Tips bij het laseren van je bikinilijn

Bijgewerkt op: 19 okt. 2022

Ingegroeide haartjes, irritatie van het scheermesje of die stoppeltjes die steeds sneller terug lijken te komen. We zijn maar druk met het scheren van onze bikinilijn en zelfs dan heb je niet altijd het gewenste resultaat. De oplossing? Bikinilijn laseren. Maar waar moet je rekening mee houden bij bikinilijn definitief ontharen? In deze blog geef ik je alle informatie die je nodig hebt.
Bikinilijn laseren? Vermijd epileren, harsen of waxen

De bikinilijn definitief ontharen lukt alleen als je dit gebied het gehele behandelproces niet gaat epileren, harsen of waxen. Waarom? Omdat je de haarzakjes hiermee kunt beschadigen. Het gevolg hiervan is dat de behandelingen niet optimaal uitgevoerd kunnen worden. Je mag natuurlijk wel scheren, knippen of trimmen, vlak voor en vlak na de behandeling. Het gaat er voornamelijk om dat de haarzakjes in takt blijven. Goed om te weten: nadat je het hele proces van de bikinilijn laseren hebt doorlopen, is epileren, harsen of waxen natuurlijk verleden tijd!


Haren weglaseren in de zomer kan!

Door de SHR-techniek is het zelfs mogelijk om in de zomer maanden te behandelen. Je moet namelijk maar 10 dagen voor en 10 dagen na de behandeling de zon vermijden. Wanneer je je niet aan die dagen houd kan, doordat een zongebruinde huid in aanraking komt met intense stralen van de laser, kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Wanneer je van nature een donkere huid hebt, zijn er dan ook speciale technieken voor haar laseren. Vermijd de zon dus even wanneer je de bikinilijn definitief gaat ontharen.


Wees geduldig

Ondanks dat ik het liefst zou willen dat je in één keer af bent van die haartjes, kost het wat meer tijd dan je in de eerste instantie misschien denkt. De bikinilijn laseren is namelijk niet iets wat zo gedaan is. In de meeste gevallen zijn er acht tot tien behandelingen nodig met pauzes van zes tot acht weken. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Tussen de behandelingen door zal je zeker resultaat merken. Namelijk dat je minder hoeft te scheren, de haartjes dunner worden van structuur en dat er soms al kale plekken ontstaan. Haar laseren is echt een proces waar je doorheen gaat, ik zeg altijd “trust the proces”.
bottom of page