top of page

Donkere huidtypes behandelen met laser

Bijgewerkt op: 19 okt. 2022

Veel mannen en vrouwen vragen zich af of een donkere huid laten laseren mogelijk is, aangezien je hier ook vandaag de dag nog te weinig informatie over kunt vinden. Het antwoord? Ja, laserontharing donkere huid is zeker mogelijk! Maar hoe werkt dat precies? En waarom is het nu wel geschikt voor een donkere huid? Ik vertel je hier meer over.


Waarom was definitief ontharen eerst niet geschikt voor de donkere huid?

Laser ontharen donkere huid is lastiger dan bij een lichte huid, omdat de donkere of zongebruinde huid veel pigment in de bovenste huidlaag heeft. En dan zal je jezelf vast afvragen waarom, dat heeft te maken dat de laser opzoek is naar melanine, oftewel pigment. Met de HR-techniek gebruikt de laser directe pulsen, dit betekent dat je in één keer alle energie gebruikt op één stuk huid. Hierdoor kan de laser lastig het verschil zien tussen het pigment van de haartjes en van de huid. Dit is ook de reden waarom de HR-techniek pijnlijker wordt ervaren dan de SHR-techniek.

Hoe werkt laserontharing op de donkere huid?

Gelukkig heeft de Soprano ICE daarom de SHR-techniek ontworpen. Met deze techniek tekent de laserspecialiste vakjes af op jouw huid. Daar stel ik de laser op in, de laser berekend dan een tijd. In die tijd ga ik continu in beweging over dat stukje huid. In die tijd warmt de laser langzaam op. Daardoor kan de laser goed het verschil zien tussen pigment van de haartjes en pigment van de huid. Omdat de Soprano ICE beschikt over beide technieken, gebruik ik bij huidtype 5 en 6 alleen de SHR-techniek en bij de huidtypes 1 t/m 4 een combinatie van beide technieken. Dit heeft te maken met de structuur van de haartjes.


Donkere huid laten laseren bij Brown Laser Clinic

Klinkt laseren donkere huid als dé perfecte behandeling voor jou? Bij Brown Laser Clinic kun je terecht voor definitief, effectief en veilig laserontharen uitgevoerd door mij, een laserspecialist. Heb je een vraag over de laserbehandeling bikinilijn of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Boek een gratis consult en proefbehandeling. Tijdens dit consult kijk ik graag mee welke behandeling het beste past bij jouw wensen en verwachtingen!


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page