top of page

Ongewenste haargroei behandelen

Heb je altijd al willen weten hoe je ongewenste en bovenmatige haargroei het beste kunt behandelen? Dat begrijp ik als geen ander! Bij ongewenste haargroei behandelen komt namelijk veel meer kijken dan je in de eerste instantie misschien denkt. Zo zijn er twee vormen van overbeharing en verschillende behandelingen tegen ongewenste haargroei. Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker even verder!
Twee vormen van overbeharing

Om te beginnen is het goed om te weten dat er over het algemeen twee vormen van overbeharing zijn: hypertrichose en hirsutisme. Bij hypertrichose is er sprake van bovenmatige haargroei op plekken waar al enige haargroei is. Hierbij kun je denken aan ongewenste haargroei op het gezicht, armen, onderbenen en romp. Dit komt voor bij zowel mannen als vrouwen en ontstaat voornamelijk in de puberteit. Wanneer vrouwen merken dat er bovenmatige haargroei ontstaat op plekken waar meestal alleen mannen haar ontwikkelen, is er sprake van hirsutisme. Denk hierbij aan ongewenste haargroei op de bovenlip, wangen, kin, hals, rond de tepels, op de borst, rug, buik en liesstreek.


Oorzaken van bovenmatige haargroei

Er zijn verschillende oorzaken voor bovenmatige haargroei. Dit kan komen door hormonen, maar het kan ook aangeboren zijn. Als we dan kijken naar de twee vormen van overbeharing - hypertrichose en hirsutisme – is er ook voor hirsutisme een verklaring. Wanneer vrouwen merken dat er haargroei ontstaat op plekken waar meestal alleen mannen haar ontwikkelen, kan dit komen door een verhoogde hoeveelheid androgenen. Er is dus niet één specifieke oorzaak van overmatige en ongewenste haargroei, maar er zijn wel oplossingen voor! Wat dacht je bijvoorbeeld van laser ontharen? Deze behandeling is perfect voor iedereen die bovenmatige haargroei op een effectieve manier wilt aanpakken.


Behandelingen tegen ongewenste haargroei

Klinkt laser ontharen als dé perfecte behandeling voor jou? Bij Brown Laser Clinic kun je terecht voor definitief, effectief en veilig laser ontharen uitgevoerd door mij, een laserspecialist. Heb je een vraag over de behandeling of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met mij op. Ik kijk graag mee welke behandeling het beste past bij jouw wensen en verwachtingen!
13 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page