top of page

LASER ONTHAREN 

Brown Laser Clinic werkt alleen met de meest geavanceerde laser techniek om zo goed en langdurig resultaat te behalen. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk tijdens een behandeling? Een laser is een krachtige, gebundelde laserstraal die reageert op pigment, het haarzakje. In het haarzakje wordt de energie omgezet in warmte. Het haarzakje wordt ongeveer 70 graden en dat is genoeg om het haarzakje te vernietigen. Er kunnen dan geen nieuwe haartjes meer terug groeien. 

Om succesvol te kunnen behandelen tegen ongewenste haargroei is het belangrijk dat het haar voldoende pigment bevat. Het pigment van het haar wordt ook wel melanine genoemd. Grijs, wit, blond of rood haar kan, vanwege het ontbreken van voldoende melanine, helaas niet worden behandeld. 

Brown laser clinic 2023-5191.jpg
Brown laser clinic 2023-5110.jpg
Brown laser clinic 2023-5263.jpg
Brown laser clinic 2023-5150.jpg

DE SOPRANO ICE LASER

soprano.png

Brown Laser Clinic werkt met de Soprano ICE laser. De Soprano ICE laser heeft twee technieken, namelijk de HR en de SHR. De SHR is de nieuwste techniek op het gebied van permanent ontharen. Dankzij deze techniek kunnen ook de donkere huidtypes worden behandeld. Ook zorgt de SHR techniek ervoor dat de behandeling pijnloos kan worden ervaren. Dit komt omdat je met het handstuk continu in beweging blijft over de huid, hierdoor warmt de laser langzaam op en kan je lichaam de hitte beter controleren. Wel ervaart iedere cliënt dit anders. 

Met de Soprano ICE kunnen we naast de SHR techniek, ook de HR techniek hanteren. Deze gebruiken we op huidtype 1 t/m 4. Deze laser kan krachtiger en pijnlijker worden ervaren omdat deze op één plek, één laser puls geeft. Deze laser gebruiken we graag bij de laatste paar behandelingen in de reeks, maar dus wel alleen op lichtere huidtypes. Het is belangrijk dat er voldoende tijd tussen de behandelingen zit. Voor het gelaat hanteren we 4 tot 6 weken en voor het lichaam 6 tot 8 weken. 

Voordelen van de Soprano ICE laser:

  • Geschikt voor alle huidtypes, de donkere huidtypes kunnen ook behandeld worden. 

  • Geschikt voor elk gebied op het lichaam.

  • Speciaal ontwikkeld voor definitief ontharen van ongewenste haargroei.

  • Geschikt voor mannen en vrouwen.

LASER ONTHAREN EFFECTIEVER DAN IPL

Laser ontharen en IPL (Intense Pulsed Light Technology) zijn beide manieren om je ongewenste haargroei definitief te verminderen. Maar laserontharing is effectiever en vooral veiliger dan IPL. Dat komt doordat de lichtbundel die een laserapparaat afgeeft sterker en gerichter is dan die van een IPL-apparaat. Hierdoor bereikt het laserapparaat de dieper gelegen haarzakjes beter. Op de afbeelding hiernaast kan je goed zien wat er gebeurt op de huid. De laserstraal behandeld alleen het haartje en de IPL pakt ook de huid daaromheen mee. Hierdoor kan je makkelijk de huid beschadigen.  Dit is ook waarom het prijsverschil tussen een laserbehandeling en een IPL-behandeling zo erg verschilt. 

IPL                             LASER

Ontwerp zonder titel.png
bottom of page